top of page

DECENTRALAND a Metaverzum telkek piaca


Hogyan jött létre a DECENTRALAND?

A Decentraland Alapítványt, a Decentraland szoftver fejlesztéséért felelős szervezetet Esteban Ordano és Ariel Meilich alapította 2015-ben.

A Decentraland csapata 2017-ben kezdeti érmefelajánlást (ICO) szervezett, amellyel 86 206 étert (akkor körülbelül 26 millió dollárt) gyűjtött össze jövőbeli működésének finanszírozására.

Az alapítvány, amely a kezdeti tokenkészlet 20%-át megtartja, birtokolja a szellemi tulajdonjogokat és fenntartja a Decentraland webhelyet.

A platform elindítása előtt a Decentraland elindított egy decentralizált autonóm szervezetet (DAO), hogy a projekt menedzselését a felhasználók kezébe adja.

Ezenkívül az alapító csapat azt állítja, hogy a Decentraland intelligens szerződését irányító privát kulcsot megsemmisítették.


Mi az a DECENTRALAND?

A Decentraland egy Ethereum hálózaton futó szoftver, amely a felhasználók globális hálóját kívánja ösztönözni egy megosztott virtuális világ működtetésére.

A Decentraland felhasználók digitális ingatlanokat vásárolhatnak és adhatnak el, miközben felfedezhetik, interakcióba léphetnek és játszhatnak ebben a virtuális világban.

Az idő múlásával a platform úgy fejlődött, hogy interaktív alkalmazásokat, világon belüli fizetéseket és peer-to-peer kommunikációt valósítson meg a felhasználók számára.

Két különböző típusú token szabályozza a műveleteket Decentralandban.

LAND – vagyis egy úgynevezett nem helyettesíthető token (NFT), amely a digitális ingatlanokat reprezentáló földrészletek tulajdonjogának meghatározására szolgál.

MANA – vagyis egy kriptovaluta, amely megkönnyíti a LAND, valamint a Decentralandben használt virtuális áruk és szolgáltatások vásárlását.

A Decentraland szoftver változásait blokklánc-alapú SMART CONTRACT gyűjteményen keresztül vezetik be, amelyek lehetővé teszik a MANA tulajdonosának, hogy szavazzanak a szabályzatfrissítésekről, a földárverésekről és az új fejlesztések támogatásáról.


Hogyan is működik a DECENTRALAND?

A Decentraland alkalmazás a LAND tokenek által meghatározott ingatlanparcellák nyomon követésére készült.

A szoftver az Ethereum blokkláncot használja fel a digitális föld tulajdonjogának nyomon követésére, és megköveteli a felhasználóktól, hogy a MANA tokenjét az Ethereum pénztárcában tartsák, hogy kapcsolatba léphessenek az ökoszisztémával.

Ezenkívül a fejlesztők szabadon újíthatnak a Decentraland platformon belül az animáció és a virtuális ingatlanukon tapasztalt interakciók megtervezésével.



Decentraland egy virtuális világ, digitális ingatlan eladás és vásárlás.


A DECENTRALAND szerkezete

A Decentraland számos réteges komponenst tartalmaz, amelyek az Ethereum intelligens szerződésekre épülnek.

A konszenzusos réteg egy olyan főkönyvet vezet, amely nyomon követi a földrészletek tulajdonjogát.

Minden LAND parcellának van egy egyedi koordinátája a virtuális világban, tulajdonosa és hivatkozása a telken belüli tartalmat reprezentáló leírásfájlra.

A tartalmi réteg szabályozza, hogy mi történjen az egyes parcellákon belül, és 3 különböző típusú fájt tartalmaz a megjelenítésükhöz:

Tartalomfájlok – minden statikus hang- és képanyagra hivatkozik

Script Files – a hivatkozott tartalom elhelyezésének és viselkedésének meghatározása

Interakció meghatározása – peer-to-peer interakciók, például gesztusok, hangcsevegés és üzenetküldés.

Legvégül pedig, a valós idejű réteg, amely megkönnyíti a közösségi interakciókat a Decentralandon belül felhasználói avatarokon keresztül, beleértve a hangcsevegést és az üzenetküldést.


A piactér és maga az építő program

A játékkörnyezeten kívül a Decentraland csapata piacteret adott ki egy drag-and-drop szerkesztővel, amelyhez a felhasználók hozzáférhetnek digitális jelenetek és háttérkörnyezetek készítéséhez.

A piactér lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy kezeljék és cseréljék a LAND tokeneket, amelyek ára MANA kriptovalutában van meghatározva.

A tulajdonosok a piacteret használhatják csomagok és egyéb játékon belüli tárgyak, mint DLC-k például hordható eszközök és egyedi nevek tranzakciójára vagy átadására.

Fontos és megjegyzendő, hogy minden tranzakció Ethereum pénztárcák között történik, ezért az Ethereum hálózata ellenőrzi, és bevezetésre kerül a blokkláncába is.


Zárásképpen csak annyit, hogy a Decentraland építőeszközei felhatalmazzák a tulajdonosokat arra, hogy egyedi élményt szerezzenek LAND-telkeikben.

Az interaktív jeleneteket szerkesztőeszközén keresztül tervezték, ahol a fejlesztők hozzáférhetnek a testreszabási könyvtárakhoz és a fizetési megvalósításokhoz.




46 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page