DECENTRALAND a Metaverzum telkek piaca


Hogyan jött létre a DECENTRALAND?

A Decentraland Alapítványt, a Decentraland szoftver fejlesztéséért felelős szervezetet Esteban Ordano és Ariel Meilich alapította 2015-ben.

A Decentraland csapata 2017-ben kezdeti érmefelajánlást (ICO) szervezett, amellyel 86 206 étert (akkor körülbelül 26 millió dollárt) gyűjtött össze jövőbeli működésének finanszírozására.

Az alapítvány, amely a kezdeti tokenkészlet 20%-át megtartja, birtokolja a szellemi tulajdonjogokat és fenntartja a Decentraland webhelyet.

A platform elindítása előtt a Decentraland elindított egy decentralizált autonóm szervezetet (DAO), hogy a projekt menedzselését a felhasználók kezébe adja.

Ezenkívül az alapító csapat azt állítja, hogy a Decentraland intelligens szerződését irányító privát kulcsot megsemmisítették.


Mi az a DECENTRALAND?

A Decentraland egy Ethereum hálózaton futó szoftver, amely a felhasználók globális hálóját kívánja ösztönözni egy megosztott virtuális világ működtetésére.

A Decentraland felhasználók digitális ingatlanokat vásárolhatnak és adhatnak el, miközben felfedezhetik, interakcióba léphetnek és játszhatnak ebben a virtuális világban.

Az idő múlásával a platform úgy fejlődött, hogy interaktív alkalmazásokat, világon belüli fizetéseket és peer-to-peer kommunikációt valósítson meg a felhasználók számára.

Két különböző típusú token szabályozza a műveleteket Decentralandban.

LAND – vagyis egy úgynevezett nem helyettesíthető token (NFT), amely a digitális ingatlanokat reprezentáló földrészletek tulajdonjogának meghatározására szolgál.

MANA – vagyis egy kriptovaluta, amely megkönnyíti a LAND, valamint a Decentralandben használt virtuális áruk és szolgáltatások vásárlását.

A Decentraland szoftver változásait blokklánc-alapú SMART CONTRACT gyűjteményen keresztül vezetik be, amelyek lehetővé teszik a MANA tulajdonosának, hogy szavazzanak a szabályzatfrissítésekről, a földárverésekről és az új fejlesztések támogatásáról.